Ara
Toplam kayıt 16, listelenen: 1-10
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi
(Tema Yayıncılık, 2010)
…
Gastronomi ve vejetaryen mutfak
(Tema Yayıncılık, 2012)
…
Gender Discrimination in Tourism Industry
(IGI Global, 2021)
Compared to the past, business life has considerably developed in any area in the last century. All of the goods and services producing enterprises have made very important developments by taking advantage of science and ...
Seyahat Acenteleri Çalışanlarında Duygusal Zekânın Kişisel Gelişim İnisiyatifi Alma Becerisine Etkisinde Psikolojik Şiddetin Aracı Rolü
(2019)
İnsanın yaşamı boyunca karşılaştığı şiddetin psikolojik açıdan iş hayatında birçok olumsuz etkileri
bulunmaktadır. Duygusal zekânın kişinin karşılaştığı olumsuzlukların üstesinden gelmesi ile olan ilişkisi de göz
önünde ...
SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA ÖRGÜTSEL VATANDAŞLIK DAVRANIŞI İLE ETİKSEL İFŞA ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
(KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ, 2019)
İşletmelerde emir vermeksizin örgüte fayda sağlayıcı davranışlarda bulunulmasını sağlayan, şikâyet
etme eğilimini azaltan, yenilikçilik, gönüllülük gibi kişisel özellikleri kapsayan biçimsel olmayan
davranışlar örgütsel ...
BEŞ YILDIZLI OTELLERDE ÖRGÜTSEL SİNİZMİN İŞLETME PERFORMANSINA ETKİSİNDE MOTİVASYON ROLÜNÜN İNCELENMESİ
(Mehmet Dursun Erdem, 2019)
Otel işletmeleri, turizm sektöründe hizmet veren gerek ülkeekonomilerine katkıları gerekse de turist memnuniyeti açısından sonderece önem arz eden işletmelerdir. Beş yıldızlı otellerde çalışanpersonelin hizmet esnasında ...
Yerel Halkın Kırsal Turizme Bakış Açısı: Samsun Kızılırmak Deltası Örneği
(Marmara Üniversitesi, 2019)
Bir bölgede kırsal turizmin gelişmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, o bölgede yaşayan yerel halkın kırsal turizme bakış açısıyla
yakından ilgilidir. Bu açıdan yerel halkın kırsal turizme ilişkin bakış açısının ...
Yabancı Turistlerin İstanbul Sokak Yemeklerini Değerlendirmeleri Üzerine Bir Çalışma
(İrfan YAZICIOĞLU, 2019)
Gelişmekte olan pek çok ülkenin hızlı kentleşme nedeniyle sokak yemeklerine olan talepleri
giderek artış göstermektedir. Sokak yemekleri, gelir getirici bir strateji, hızlı ve ekonomik
bir yemek seçeneği olduğundan dolayı ...
Üniversite Gençliğinin Turizme Bakış Açısı: İstanbul Arel Üniversitesi Örneği
(ADAMOR Toplum Araştırmaları Merkezi, 2018)
Turizm faaliyetlerinin temelinde seyahat olgusu yatmaktadır. Kişiler devamlı oturdukları yerin
dışına seyahat ederek, geçici olarak konaklayarak ve turizm işletmelerinin ürettiği mal ve hizmetleri
talep ederek turizm ...
Sürdürülebilir Gastronomi Çerçevesinde Edremit Körfezi Yöresel Mutfakları
(İrfan YAZICIOĞLU, 2018)
Yeme-içme davranışları bütün kültürlerde evrensel bir nitelik taşımaktadır. Bu kültürlerin
parçası olarak insanlar kimliklerinin yanı sıra kültürlerinin belirli özelliklerini
yansıtmaktadırlar. Bir ülkede, bir toplulukta, ...