Bölüm "İstanbul Arel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü." Sağlık Bilimleri Yüksekokulu için listeleme
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
-
Antimicrobial effects of curcumin on minced meat contaminated with foodborne pathogens
(2015)Curcuminhas antimicrobial and anticancer, antioxidant, antiseptic properties and natural colorant, in addition to this there are many studies carry on due to its antimicrobial effect recently it has been used in food. In ... -
İstanbul'da satışa sunulan bazı ekmek çeşitlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri
(Trakya Üniversitesi, 2016)… -
İstanbul’da satışa sunulan piliç etlerinde termotolerant campylobacter spp. prevalansı ve antibiyotik dirençliliği
(İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2017)Campylobacter spp.’nin dünya çapında insanlarda görülen bakteriyel diyarenin en yaygın sebeplerinden biri olduğu ifade edilmektedir. Sporadik kampilobakteriozun en önemli kaynağının, çiğ ya da yeterli ısıl işlem görmemiş ... -
Occurrence of aflatoxin B1, total aflatoxin and ochratoxin a in bulgur commercialized in Turkey
(2015)Mycotoxins are important fungal toxic secondary metabolites with regards to food safety. They are formed during cereal growth or in post-harvest storage and they may not be completely removed during food processing operations. ...