dc.contributor.author | Persil Özkan, Özlem | en_US |
dc.contributor.author | Sevim, Yonca | en_US |
dc.date.accessioned | 2019-09-06T12:54:04Z | |
dc.date.available | 2019-09-06T12:54:04Z | |
dc.date.issued | 2016 | en_US |
dc.identifier.citation | Persil Özkan, Ö., Sevim, Y. (2016). Toplu Beslenme Sistemlerinde El Hijyeninin Önemi. İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yaşam Dergisi, 1(2), 18-23. | en_US |
dc.identifier.issn | 2536-5193 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12294/1664 | |
dc.description | Persil Özkan, Özlem (Arel Author) | en_US |
dc.description.abstract | Besinler, üretim zincirindeki çeşitli aşamalarda kontamine olabilirler. Toplu beslenme üretimi ve servisi yapan iş yerlerinde personel hijyeninin sağlanması birçok besin kaynaklı hastalığın önlenmesinde etkili olabilmektedir. Eller ve besinle teması olabilen vücut bölgelerinin temizliği bu bakımdan oldukça önemlidir. Besinlerin eller yoluyla kontaminasyon riski çok yüksektir. Toplu beslenme yapılan kurumlarda besinlerin hazırlanması ve servisinde çalışan personelin kişisel ve mutfak hijyeni konusunda eğitimli ve bilgili olması insan sağlığının korunması ve sürdürülmesi açısından vazgeçilmezdir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstanbul Arel Üniversitesi | en_US |
dc.relation.ispartof | İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yaşam Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Toplu Beslenme Sistemlerinde El Hijyeninin Önemi | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.department | Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü | en_US |
dc.identifier.volume | 1 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 18 | en_US |
dc.identifier.endpage | 23 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal - Editör Denetimli Dergi | en_US |