Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorMuslu, Mücahit
dc.date.accessioned2023-03-15T12:00:37Z
dc.date.available2023-03-15T12:00:37Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.citationMuslu, M. (2022). Sürdürülebilir Beslenme ve Protein İhtiyacı İçin Alternatif Bir Kaynak: Sentetik Et (Kültür Eti). Akademik Gıda, 20(2), 189-193.en_US
dc.identifier.issn1304-7582
dc.identifier.urihttps://doi.org/ 10.24323/akademik-gida.1149886
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12294/3540
dc.description.abstractDünya genelinde artan nüfusla beraber beslenme yetersizlikleri de artmaktadır. Beslenme yetersizlikleri hastalıklar ve ölümlerin önemli nedenlerindendir. Sentetik et açlığın önlenmesi ve sürdürülebilir beslenme için geleceğe yönelik gıda kaynakları arasında gösterilmektedir. Sentetik et laboratuvar ortamında ileri teknoloji ile hayvanlardan alınan dokuların çoğaltılmasına dayanır. Bu sayede hayvancılık sektörünün çevreye vermiş olduğu zararların ve hayvanların kesilmesinden doğan etik sorunların azalacağı düşünülmektedir. Sentetik et teknolojisi gelişmekle beraber birçok konu tam anlamıyla aydınlatılamamıştır. Et üretim aşamasında istenen lezzet, doku ve görünüşe sahip etler tam olarak üretilememiştir. Üretilen etler ise çok pahalı olmaktadır. Aynı zamanda çeşitli sosyokültürel nedenlerle bu etin toplumlar tarafından kabulü konusunda sıkıntılar bulunmaktadır. Sentetik et konusunun net anlaşılabilmesi için bu alanda çalışmaların arttırılıp, mevzuat ve politikaların geliştirilmesi gerekmektedir. Bu derleme sentetik et konusunda güncel bilgilerle en son durumu ortaya koymayı amaçlamaktadır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherSidas Medya Limited Şirketien_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.identifier.doi10.24323/akademik-gida.1149886en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSentetik Eten_US
dc.subjectKültür Etien_US
dc.subjectSürdürülebilir Beslenmeen_US
dc.titleSürdürülebilir Beslenme ve Protein İhtiyacı İçin Alternatif Bir Kaynak: Sentetik Et (Kültür Eti)en_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentSağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümüen_US
dc.authorid0000-0002-8761-5061en_US
dc.identifier.volume20en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage189en_US
dc.identifier.endpage193en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.institutionauthorMuslu, Mücahit


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster