dc.contributor.author | Muslu, Mücahit | |
dc.date.accessioned | 2023-03-15T12:00:37Z | |
dc.date.available | 2023-03-15T12:00:37Z | |
dc.date.issued | 2022 | en_US |
dc.identifier.citation | Muslu, M. (2022). Sürdürülebilir Beslenme ve Protein İhtiyacı İçin Alternatif Bir Kaynak: Sentetik Et (Kültür Eti). Akademik Gıda, 20(2), 189-193. | en_US |
dc.identifier.issn | 1304-7582 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/ 10.24323/akademik-gida.1149886 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12294/3540 | |
dc.description.abstract | Dünya genelinde artan nüfusla beraber beslenme yetersizlikleri de artmaktadır. Beslenme yetersizlikleri hastalıklar ve ölümlerin önemli nedenlerindendir. Sentetik et açlığın önlenmesi ve sürdürülebilir beslenme için geleceğe yönelik gıda kaynakları arasında gösterilmektedir. Sentetik et laboratuvar ortamında ileri teknoloji ile hayvanlardan alınan dokuların çoğaltılmasına dayanır. Bu sayede hayvancılık sektörünün çevreye vermiş olduğu zararların ve hayvanların kesilmesinden doğan etik sorunların azalacağı düşünülmektedir. Sentetik et teknolojisi gelişmekle beraber birçok konu tam anlamıyla aydınlatılamamıştır. Et üretim aşamasında istenen lezzet, doku ve görünüşe sahip etler tam olarak üretilememiştir. Üretilen etler ise çok pahalı olmaktadır. Aynı zamanda çeşitli sosyokültürel nedenlerle bu etin toplumlar tarafından kabulü konusunda sıkıntılar bulunmaktadır. Sentetik et konusunun net anlaşılabilmesi için bu alanda çalışmaların arttırılıp, mevzuat ve politikaların geliştirilmesi gerekmektedir. Bu derleme sentetik et konusunda güncel bilgilerle en son durumu ortaya koymayı amaçlamaktadır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Sidas Medya Limited Şirketi | en_US |
dc.relation.ispartof | Akademik Gıda | en_US |
dc.identifier.doi | 10.24323/akademik-gida.1149886 | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Sentetik Et | en_US |
dc.subject | Kültür Eti | en_US |
dc.subject | Sürdürülebilir Beslenme | en_US |
dc.title | Sürdürülebilir Beslenme ve Protein İhtiyacı İçin Alternatif Bir Kaynak: Sentetik Et (Kültür Eti) | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.department | Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-8761-5061 | en_US |
dc.identifier.volume | 20 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 189 | en_US |
dc.identifier.endpage | 193 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.institutionauthor | Muslu, Mücahit | |