Üniversite öğrencilerinin girişimcilik özelliklerinin belirlenmesi
Künye
Koçyiğit, E. (2013). Üniversite öğrencilerinin girişimcilik özelliklerinin belirlenmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. İstanbul: İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.Özet
Girişimcilik; dört üretim faktörü olarak bilinen, emek, sermaye, teknoloji ve doğal kaynakların bir araya getirilerek mal veya hizmet üretme sürecini kapsar. Girişimci ise; mal ve hizmet üretmek üzere, pazardaki fırsatları değerlendiren, sermaye, emek ve doğal kaynaklar gibi üretim faktörlerini bir ayaya getirerek risk üstlenen kişidir. Girişimcilik ruhu genetik olabileceği gibi, aile, çevre ve eğitim gibi çeşitli unsurlarında girişimcilik ruhunun gelişmesinde çok önemli etkenler olduğu inkâr edilemez bir gerçektir. Gelişmiş ve uygar toplumlarda yüksek öğrenim görmüş bireylere ?eğitilmeye hazır hale gelmiş kişiler? olarak bakılmaktadır. Diğer toplumlara nazaran daha girişimci olduğu kabul edilen Türk insanının da, üniversiteye adımını atan her bir öğrenciye "girişimci adayı" gözüyle bakması gerekir. Üniversiteler verdikleri eğitimle öğrencilerin girişimcilik eğilimlerinin farkında olmasını sağlamalı ve öğrencilerini girişimciliğe yönlendirmelidir.